Pe 31 august, la Timișoara, începe Turul României

Mica buclă sau Turul României va porni, în 2021, tot de la Timișoara, ca și în anul precedent, cu un prolog în centrul urbei. Ediția din acest an a celei mai prestigioase curse de ciclism rutier din sud-estul Europei și cel mai important eveniment ciclist internațional din țară are la start aproximativ 120 de cicliști, aceștia vor parcurge peste 800 km, în cele 5 etapele programate de organizatori. 

Etapa 1 a celei de-a 54 a ediție a Micii Bucle va fi cea mai lungă, iar traseul va trece prin  Timișoara – Albina – Racovița – Lugoj – Jena – Iaz – Valea Bistrei – Bucova – Sarmisegetuza – Hațeg – Hunedoara – Cristur – Deva. Toate informatiile legate de etape le puteti consulta pe situl evenimentului – aici .

Exista si evenimente conexe  organizate pentru amatori și copii. Astfel, joi, 2 septembrie, are loc cursa de cățărare, KOM Păltiniș.

Un singur om este KING OF THE MOUNTAIN. Cel mai bun cățărător va urca pe podiumul de la Păltiniș în data de 02.09.2021 – ediția a doua din acest an.

Concursul de cățărare pe șosea și cel de pe off-road de la Păltiniș sunt concursuri unice în România. Sportivul se va lupta cu el însuși pentru a obține cel mai bun timp pe o cățărare de 15 km, cu o pantă medie de 5% și cu zone de 14%.

Înscrierea la aceasta competiție este gratuită, aici http://www.kingofthemountain.ro/inscrieri

Succes echipei României, succes cicliștilor!