Prima pagină » Scrisoare deschisă către voi, cei care ați putea să vă implicați în construcția unei săli de sport multifuncționala, cu pistă de velodrom!

Scrisoare deschisă către voi, cei care ați putea să vă implicați în construcția unei săli de sport multifuncționala, cu pistă de velodrom!

Stimați domni, Stimate doamne, 

Mersul pe bicicletă este una dintre cele mai plăcute metode de a ne deplasa și de a face mișcare. Ați vizitat vreodată Danemarca? Acolo numărul de persoane care se deplasează pe bicicletă este superior comparativ cu cei care aleg mașina.

Conform studiului prezentat de Miscarea Face Bine, „peste jumătate dintre cei chestionați afirmă că practică sport, cu diferite grade de intensitate. Cele mai practicate sporturi sunt alergarea – 58,6%, clasele (fitness, aerobic, pilates etc.) – 29,7%, fotbalul – 27,1% și mersul pe bicicletă – 26,7%. Sporturile care pot fi practicate în sală înregistrează frecvența cea mai crescută: 75% dintre români se antrenează cel puțin o dată pe săptămână. Dacă ar avea ocazia, peste 70% dintre respondenți ar participa la diverse activități în aer liber, alergat și mers pe bicicletă.”

Iată  motivul pentru care considerăm că în România, un proiect pentru dezvoltarea ciclismului ar avea rezultate excepționale. Atât în ​​ceea ce privește acest sport, dar și ca metoda de promovare a bicicletei ca mijloc de transport si minimizarea impactului asupra mediului. Pentru a putea creea spații sigure pentru ciliști avem nevoie de VELODROM. Și nu de unul, ci de mai multe, în toate zonele țării. CUM? Veldromul TREBUIE GANDIT CA O SALĂ MULTIFUNCȚIONALĂ – care are pista de velodrom, iar in centrul acesteia, teren multifuncțional pentru sporturile de sala – handbal, baschet, volei, fotbal în sală, etc.

Această SALĂ MULTIFUNCȚIONALĂ poate fi folosită și pentru seminarii, concerte, conferințe sau orice alte evenimente care se pot desfășura la interior .

De ce am atașat această poză ?

Pentru că și acum, afirmația celebrului  antrenor de ciclism este valabilă!

„Velodromul este pepiniera ciclismului”

Chiar nu putem construi un VELODROM, incorporat intr-o sala de sport multifunctionala ( cu teren de handbal, baschet, etc in mijloc ) in Romania?

 

Există în București un velodrom, in aer liber, de 400m.

Majoritatea pistelor de velodrom acoperite au 250m și se pare că acesta devine un standard. Ce se poate face momentan este repararea actualului velodrom, din incinta bazei sportive de la Dinamo. Un prim pas pentru promovarea bicicletei in randul copiilor, tinerilor si de ce nu, seniorilor, pentru ca adultii se pare ca au inceput deja sa fie foarte interesati de mersul pe bicicleta ( dovada fiind numarul crescut de biciclete vandute in ultimii 5 ani ).

Iată cum arata in acest moment pista despre care va povesteam ca ar putea fi reparata

Vrei sa te implici? Contacteaza-ne acum!